CINE AU FOST GEȚII ȘI CINE AU FOST ”DACII” ?

Dacopații lui Tocsin și alți dacomani înrăiți se vor supăra iar pe noi…pentru că le destrămăm iluziile formate din castele de nisip.

Ce trebuie spus răspicat tuturor celor care sînt interesați de trecutul geto-rumînilor?

Că mai întîi au fost Geții despre care au scris și grecii și romanii încă de acum peste 2500 de ani, afirmîndu’se despre ei că au fost primii pămînteni, Geea-Geo-Get reprezentînd din vechime familia de cuvinte ce desemnau Zeița Pămintului, Pămîntul și Pămîntenii.

Asta ce înseamnă?

Că nu avem o istorie de numai 1900 de ani cum afirmă toți dacopații lui Tocsin care vor ca țara noastră să se numească ”Dacia” !!!

Istoria noastră a rumînilor se confundă cu istoria omenirii.

Citiți și: AȘEZĂRI ÎN CARPAȚI MAI VECHI DECÎT PIRAMIDELE EGIPTENE, DOVEZI DE ÎNTÎIETATE ÎN EUROPA

Apoi, trebuie spus iarăși răspicat că romanii i’au inventat pe ”daci” și au încropit și o țară a lor numită ”Dacia” pe care au înființat’o în Carpați și asta după ce au distrus toată civilizația getică din acea zonă (Sudul Ardealului, Oltenia, Banat), demolînd din temelii SarmiGetuza, capitala Geților și furînd tezaurul geților cu ajutorul unor Biciliși, săvești, napoleoni sau toxini.

Acești ”daci” inventați de romani au fost de fapt o ”mlădiță” a Geților, cel puțin așa afirmă Trogus Pompeius acum peste 2000 de ani.

Sigur, noi știm asta și fără să o fi spus vreun învățat roman sau elen în trecut.

Strabon afirmă și el acum 2000 de ani că ”dacii” vorbeau aceeași limbă a Geților.

Dar întrebăm și noi, dacă invenția numită ”daci” erau tot geți, ce altă limbă să vorbească, mai ales că pînă și romanii vorbeau limba getică, căreia i se spunea ”limba latină”?

Limba latină a fost o limbă ceva mai sofisticată și standardizată de scribii și cărturarii Romei, nevorbită de nimeni și care a circulat pe timpul imperiului roman, apoi ținută în viață de clerul catolic.

Apoi, iarăși trebuie spus răspicat, că Strabon afirma încă de acum 2000 de ani că ”dacii” erau poziționați la izvoarele Dunării cam pe acolo unde azi este Germania (adică în țara lor numită Țara Dacilor = iar în limba lor ”Deutschland” și unde și azi nemții își spun ”deutsch”, iar olandezii ”duch”).

Este în realitate o tentativă subtilă, de foarte puțini sesizată de a germaniza Geții prin ”dacizarea” noastră (Daci = Deutsch, Duch) a rumînilor care sîntem urmașii lor.

Apoi, iarăși trebuie spus răspicat că deși de’a lungul anilor geții s’au luptat cu perșii sau cu romanii sau cu alte seminții ale vremurilor, nu avem relatări detaliate despre luare de robi / sclavi a geților.

Povestea se schimbă, însă, radical în cazul ”dacilor”.

”Dacii” au fost robii romanilor este o realitate incontestabilă a acelor ani înscrisă în piatră chiar de marele Jefuitor al Geților, numit Traian.

În imagine avem o reprezentare a unui ”DACUS CAPTIVUS”, iar pe Columna lui Traian, acesta a ordonat să fie reprezentați ”dacii” luați robi la Roma.

Nicăieri în lume nu veți găsi, însă, un ”Getes Captivus”, dimpotrivă pe Arcul lui Constantin tronează măreți statui gigantice ale unor Geți așa cum îi vedea Constantin cel Mare.

Mai trebuie spus că Geții au fost un popor liber, iar cei care au rămas liberi în ”Barbaricum” (acele teritorii ale geților de dincolo de imperiul roman) i’au eliberat pe ”dacii” luați sclavi, Geții i’au eliberat de mai multe ori pe ”dacii” ocupați:

1. La 270 d.Hr de sub ocupația romană (așa zisa ”retragere aureliană”)

2. La 1919 de sub ocupația bolșevică a Budapestei, braț apostolic al Vaticanului de luptă împotriva celor care nu se converteau CATOLICI și în special împotriva ortodocșilor rumîno-geți.

3. Ar mai fi fost și o a treia oară, în 1944 de sub ocupația hortystă, dar între 1940-1944 doar o mică parte a Daciei romane a fost ocupată de Budapesta.

Iar actul de la 1600 a fost mai mult o unire simbolică, iar drepturile politice ale ”dacilor” deși nu mai erau ocupați, erau tot mai puține în țara lor.

Și atunci întrebăm iar, pe toți dacopații lui Tocsin de ce să numim țara noastră ”Dacia” – ”Țara Robilor” și nu Geția, Țara Geților Liberi ?????

Nu, noi sîntem geți-begeți (geto) și ne tragem din Țara Soarelui cu capitala la SarmiGetuzo înființată de Zamolxio, Geția (Getyo) regăsită și în cuprinsul textelor de pe Tăblițele de la Sinaia !!!

Citește și: ACUM 2000 DE ANI NU EXISTA DACIA ÎN CARPAȚI ȘI NICI DACII ÎNCHIPUIȚI DE ROXIN

sau: 10 MINCIUNI DESPRE GEȚI

Vatra Stră-Română‬ ‎Dacii‬ ‎Geții‬ ‎Pelasgii‬ ‎Dacia‬ ‪ROMANIA

Publicitate

27 de gânduri despre &8222;CINE AU FOST GEȚII ȘI CINE AU FOST ”DACII” ?&8221;

 1. Dacii au fost o dinastie parta (venita din Partia lui Istaspe tatal lui Darius dupa ce Impariul persan atinsese malurile Dunarii) care au condus Dacia probabil de la inceputul secolului IV I.H. pina la alungarea lor de catre romani care romani, la rindul lor, au fost alungati de catre Ghetzii liberi (triburile ghetilor cuprindeau printre altii si pe sarmati fie roxolani fie iasigi sau iasi si alte triburi cu felurite nume).
  Dealtfel ultimile scene de pe Columna lui Traian arata cum dacii, adica casta conducatoare, pleaca din Dacia. Statuile de daci de la Rroma nu vin din Dacia ci din capitala partilor, Ctesiphon, ca si captura de razboi luata de Galerius care a cucerit aceasta capitala. Vedeti si arcul de triumf de la Tesalonic unde partii = dacii sint in pozitie de invinsi.

  Apreciază

   • Si care ar fi raspunsul?

    In alta ordine de idei daca nu stiai eu am fost acel care a facut analiza unei placute de plumb la Oxford dupa care s-a publicat cartea de catre Dan Romalo..

    „Minciuni şi fraze-i totul ce statele susţine,
    Nu-i ordinea firească ce ei a fi susţin;”
    (Mihai Eminescu-Împărat şi proletar)

    ________________________________

    Apreciază

 2. Interesant ca numele Skorilas se mai intalneste inca la greci azi. Nu pot sa bag mana in foc ca ar avea legatura cu Scorilo dar asa cum Sarmizegetusa are legatura atat cu sarmatii cat si cu getii, as indrazni sa o bag.

  Apreciază

   • OK. Nu se invarte totul in jurul elenilor. Dar in jurul romanilor? Romanul Pliniu cel Batran zicea doar daci, nu geti, adica celor carora Strabon le-a zis geti, romanii le ziceau daci. Nu stiu de ce dar sunt mai inclinat sa dau dreptate romanilor decat lui Strabon.

    Apreciază

   • Pînă să le spună romanii la geți, ”daci”, romanii vorbeau doar de geți. Elenii nici nu foloseau termenul ”daci”, ci ”davi” (davos). Faptul că geții își spuneau la cetăți ”dave” (dabo) este de la sine înțeles că dabo-geții erau acei ”geți din dave” în special războinicii care trăiau în așezările fortificate. În tot spațiul getic nu trăiau doar războinici, ci și agricultorii de la sat. Țăranii trăiau în case de lemn sau chiar din pămînt așa cum o fac de pete 3000 de ani rumînii. Acești rumîni sînt de cînd lumea și pămîntul aici, chiar de dinaintea epocii bronzului, deci de dinainte ca să fie menționați geții.

    Apreciază

 3. Mie personal imi plac filmele domnlui Roxin si n am sesizat sa fi facut vreo diferentiere intre geti si daci. Chiar de la Roxin am aflat si eu de Iordanes si de cartea lui Getica.
  Deci…chiar nu va inteleg adversitatea.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Nu mi-e rusine nici un pic, că sunt un manipualtor de doi bani, și spun ce vrea mușchii mei despre strămoșii românilor?
  Mereu folosesc sintagma DACII, printre altele,
  In rest nu vreau sa comentez cu tine teme istorice, pentru că mă cred mai deștept decît toți românii la un loc.
  Eu am opiniile mele proaste sau bune și nu dau socoteală nimănui. Nici ție.
  Pot fi numit și Bicilis, și nu-mi pasă!

  Apreciază

  • Tu te îmbogățești din afacerea ta cu ”dacii” tăi închipuiți, eu o fac pro-bono vorbind doar despre geți reali și nu sînt vîrf de lance al dacopaților cum o faci tu, vînzîndu’le tricouri și profitînd de naivitatea celor care cred în strămoșii pe care tu îi botezi precum romanii: ”daci”.

   Apreciază

  • NORMAL ROXINE ….CA NU ITI ESTE RUSINE DEOARECE ESTI UN NESIMTIT CARE SDRANGANI COARDA NATIONALISTA A UNUI POPOR DE PROSTI ….. CONTRACOST . MIE MI-AI FURAT ELEMENTE DIN SITURI CA SA ITI FACI EMISIUNEA CINE AU FOST AGATHIRSII , CU TOATE CA PINA LA MINE ….. NICI TU SI NICI PARTENERUL TAU DE AFACERI ..NASUL …. NU AUZISERATI DE …..AGATHIRSI . APOI ……TE-AI GINDIT TU SA NE SPUI …..CINE AU FOST AGATHIRSIII . ACUM ….ITI SPUN EU CINE ESTI TU . ESTI UNUL CARE ISI INCHIPUIE CA ESTE ISTORIC , ESTI UN SARLATAN CARE PROSTESTI PROSTII FARA CUNOSTIINTE ISTORICE , FACINDU-I SA SE SIMTA BURICUL LUMII CIND DE FAPT …..EI SUNT VAI DE EI . S-A IMBATAT ODATA GENERALUL CHELARU INTR-UN CADRU MAI RESTRINS SI STII CE A ZIS ??????A ZIS ASA …..AICI …. NU DACII SUNT SUNT SMECHERII CI AGATHIRSII . IL LAS PE ROXIN SA FACA PROPAGANDA LA DACI FIINDCA INTR-O ZI O SA AVEM NEVOIE DE EI LA ALEGERI , FIINDCA DACA NU V-ATI PRINS ……DACII DE FAPT TIGANII .

   Apreciază

   • Ah agatarsii cei smecheri. Despre care nici atunci sursele grecesti si cele romane nu se puteau pune de acord cei cu ei, nici cei de acum. Elenizare a unui cuvant scit *Haxāθrᵃušᵃ-. Mormant din sec 6 i.Chr in Alba Iulia e socotit de origine scita ca si altele de la nord de Mures. Cool. Ce bine ca stim ca erau smecheri. Problema e ca potrivit lui Parvan s-au transformat in …daci. Baza despre agatarsi ca de obicei Herodot care mai traia si in timpul lor si spunea ca se invecinau cu Neuro(n)ii si Androphagii (despre care imediat s-a tras concluzia ca papau oameni pentru ca au fost vazuti folosind cranii umane pe post de cani. mai smecheri) Trebuie mentionat si ca Herodot intelegea ca agatarsii sunt numiti dupa unul care se tragea din relatia abuziva a lui Hercule cu monstruoasa Echidna. Trei fii li s-au nascut: Agathyrsus, Gelonus si Scythes. Hercule i-a zis Echidnei sa pastreze doar pe acela care va lua arcul de jos si se va incinge cu centura la brau. Asta a facut-o Scythes si iaca fiat sciti. Nu stiu dumneavoastra dar eu sincer cred ca popoarele apareau mult mai smecher pe vremuri, pe harta. Romanii ii plaseaza pe smecherii agatarsi in cu totul alte parti decat Herodot si anume pe Nipru si la Marea Azov. Dar Herodot vorbeste de ei ca erau in conflict cu scitii. Toiegarii (thyrsus=toiag) practicau impartirea frateasca a femeilor. Poate asta a cauzat si transformarea lor in daci sau alte neamuri si in final disparitia.
    William Bayne Fisher, Ilya Gershevitch, Ehsan Yar Shater in ‘The Median and Achaemenian Periods’ (1993) spun despre conducatorii agatarsilor ca erau sciti. Daca asa a fost , atunci vorbim de sciti smecheri.

    Apreciat de 1 persoană

  • Noi nu suntem nici geti, nici daci. Noi suntem romani. Pe aceste meleaguri au locuit de-a lungul timpului geti, daci, romani,greci, cumani, turci, bulgari, slavi, tigani, sasi, secui, evrei etc. O parte dintre aceste popoare au disparut, iar altele nu. Cert este ca, acum, teritoriul acesta se numeste Romania, unde convietuiesc mai multe nationalitati, unde majoritari sunt romanii, unde limba oficiala este romana.

   Apreciat de 1 persoană

   • denumirea Romania e pusa de fanarioti, copii lor puterile centrale ca o bataie de joc peste natia noastra SCITICA ! Noi toti suntem de origine SCITA ca si limba baza.
    Si getii,si dacii, si roxolanii,si Gotii si saxonii, si celtii etc Toti suntem SCITI! In cartile vechi dinainte de 1850 in limbile latina, italiana, franceza, engleza, germana toti suntem SCITI la fel ca si toata populatia Europei, inclusiv Romanii care sunt traci + etrusci care si ei tot sciti ca baza sunt si pelasgi.
    Din punct de vedere politicaceste tinuturi au purtat denumirea politica dupa triburile conducatoare.
    OK, azi am fost botezati români insa nuavem nimic de a face cu ei,noi fiind parintii lor.
    Ne putem spune cei munteni, Daci si cei dinspre Dunare, Geti asa cum era inacele vremuri.
    La fel cum isi spun si SASII/SAXONII germanici, ei fiind la baza tot sciti.
    Sau maghiarii cum isi spun maghiari, insa maghiarii sunt nici 3% maghiari conform doc francilor, ei fiind un amalgam de daci/valahi, sarmati/polonezi, slavi, si germanici plus jidani, tigani etc. pana la Tysa erau +65% valahi.
    Deci daca eram romani nu ne calareau fratii nostrii sf imperiu romano-german, ai caror regi au fost in Ungaria, ca maghiarii spun o istorie mincinoasa,ei fiind doar cateva sute nici o mie ramasi in viata dupa batalia de la Leghfeld din 955 cand toti sefii lor au fost spanzurati si cei ramasi in viata facuti mercenari si crestini pe loc in armata lui Otton 1 regele francilor viitorul imparat al sf imperiu roman-german. El punand regii si etc.
    Maghiarii nu au reprezentat NIMIC, cel ce a supus dacii a fost sf imperiu si papalitatea care era instrumentul lui otton 1. Maghiarii mercenari la batranete au fost impropietariti si sedentarizati in Panonia si Transilvania, au obtinut terenuri, slujbe de functionari imperiali si strangeau birurile.
    Deci nu prea am fost vazuti ca romani de fratii romani 😉 ci ca daci /valahi si sclavi pe mosiile lor. banul se ducea la ei, maghearii doar il strangeau….

    Apreciază

   • Gresit. Sarmatii au fost tribul ghet cel mai numeros. Dintre ei au iesit Hunii ( un trib sarmat mai mic) care au stapinit vremelnic si pe la noi, mai ales in Ardeal si Banat dupa care au disparut ca putere politica dar nu ca si „etnie”. Multi ardeleni, banateni si chiar olteni au nume hunice.

    „Minciuni şi fraze-i totul ce statele susţine,
    Nu-i ordinea firească ce ei a fi susţin;”
    (Mihai Eminescu-Împărat şi proletar)

    ________________________________

    Apreciază

 5. Pingback: ISTORIA GETO-RUMÎNILOR TREBUIE RESCRISĂ DIN TEMELII | Vatra Stră-Rumînă

 6. Si totusi…aceasta insistenta exclusiva pe geti, pe daci pe alte site-uri face rau. Cititorii pot intelege ca suntem integral urmasii acestora ( in functie de intelegerea exacta sau mai putin exacta a termenilor), pot intelege ca am stat intr-un glob de cristal, fara istorie, fara contacte, bune sau rele, cu lumea. Nu continui cu aceasta opinie, dar nu renunt la ea, pentru ca am intalnit cetateni romani care nu stiau sa explice elementele componente ale ADN-ului propriu si erau de acord cu ce li se spunea : ca sunt ” pre-slavi”, slavi, ca nu sunt romani, ca sunt africani , ca au sange unguresc etc.
  Acei geti din vechime pot fi acum romani sau unguri ori ucrainieni , lituanieni s.a., asa dupa cum sicilieni cu origine cartagineza sunt romani aproape de 2000 de ani, iar urmasii directi ai acestora se declara socati, mintiti cand afla ca au origini nord-africane, nu e o situatie normala.
  Am rezerve fata se acesta perseverenta in actiunea de a prezenta vechimea limbii noastre si originile ei, cat timp actiunea aceasta prejudiciaza grav constiinta nationala in conditiile in care tari europene stiu exact cine le sunt inaintasii, cat de variati ar fi, avand o stima de sine crescuta si constiinta nationala, dar poate asa devenim cei mai pro-europeni, nu ca asta ar fi un lucru rau.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s