CINE AU FOST GEȚII ȘI CINE AU FOST ”DACII” ?

Dacopații lui Tocsin și alți dacomani înrăiți se vor supăra iar pe noi…pentru că le destrămăm iluziile formate din castele de nisip.

Ce trebuie spus răspicat tuturor celor care sînt interesați de trecutul geto-rumînilor?

Că mai întîi au fost Geții despre care au scris și grecii și romanii încă de acum peste 2500 de ani, afirmîndu’se despre ei că au fost primii pămînteni, Geea-Geo-Get reprezentînd din vechime familia de cuvinte ce desemnau Zeița Pămintului, Pămîntul și Pămîntenii.

Asta ce înseamnă?

Că nu avem o istorie de numai 1900 de ani cum afirmă toți dacopații lui Tocsin care vor ca țara noastră să se numească ”Dacia” !!!

Istoria noastră a rumînilor se confundă cu istoria omenirii.

Citiți și: AȘEZĂRI ÎN CARPAȚI MAI VECHI DECÎT PIRAMIDELE EGIPTENE, DOVEZI DE ÎNTÎIETATE ÎN EUROPA

Apoi, trebuie spus iarăși răspicat că romanii i’au inventat pe ”daci” și au încropit și o țară a lor numită ”Dacia” pe care au înființat’o în Carpați și asta după ce au distrus toată civilizația getică din acea zonă (Sudul Ardealului, Oltenia, Banat), demolînd din temelii SarmiGetuza, capitala Geților și furînd tezaurul geților cu ajutorul unor Biciliși, săvești, napoleoni sau toxini.

Acești ”daci” inventați de romani au fost de fapt o ”mlădiță” a Geților, cel puțin așa afirmă Trogus Pompeius acum peste 2000 de ani.

Sigur, noi știm asta și fără să o fi spus vreun învățat roman sau elen în trecut.

Strabon afirmă și el acum 2000 de ani că ”dacii” vorbeau aceeași limbă a Geților.

Dar întrebăm și noi, dacă invenția numită ”daci” erau tot geți, ce altă limbă să vorbească, mai ales că pînă și romanii vorbeau limba getică, căreia i se spunea ”limba latină”?

Limba latină a fost o limbă ceva mai sofisticată și standardizată de scribii și cărturarii Romei, nevorbită de nimeni și care a circulat pe timpul imperiului roman, apoi ținută în viață de clerul catolic.

Apoi, iarăși trebuie spus răspicat, că Strabon afirma încă de acum 2000 de ani că ”dacii” erau poziționați la izvoarele Dunării cam pe acolo unde azi este Germania (adică în țara lor numită Țara Dacilor = iar în limba lor ”Deutschland” și unde și azi nemții își spun ”deutsch”, iar olandezii ”duch”).

Este în realitate o tentativă subtilă, de foarte puțini sesizată de a germaniza Geții prin ”dacizarea” noastră (Daci = Deutsch, Duch) a rumînilor care sîntem urmașii lor.

Apoi, iarăși trebuie spus răspicat că deși de’a lungul anilor geții s’au luptat cu perșii sau cu romanii sau cu alte seminții ale vremurilor, nu avem relatări detaliate despre luare de robi / sclavi a geților.

Povestea se schimbă, însă, radical în cazul ”dacilor”.

”Dacii” au fost robii romanilor este o realitate incontestabilă a acelor ani înscrisă în piatră chiar de marele Jefuitor al Geților, numit Traian.

În imagine avem o reprezentare a unui ”DACUS CAPTIVUS”, iar pe Columna lui Traian, acesta a ordonat să fie reprezentați ”dacii” luați robi la Roma.

Nicăieri în lume nu veți găsi, însă, un ”Getes Captivus”, dimpotrivă pe Arcul lui Constantin tronează măreți statui gigantice ale unor Geți așa cum îi vedea Constantin cel Mare.

Mai trebuie spus că Geții au fost un popor liber, iar cei care au rămas liberi în ”Barbaricum” (acele teritorii ale geților de dincolo de imperiul roman) i’au eliberat pe ”dacii” luați sclavi, Geții i’au eliberat de mai multe ori pe ”dacii” ocupați:

1. La 270 d.Hr de sub ocupația romană (așa zisa ”retragere aureliană”)

2. La 1919 de sub ocupația bolșevică a Budapestei, braț apostolic al Vaticanului de luptă împotriva celor care nu se converteau CATOLICI și în special împotriva ortodocșilor rumîno-geți.

3. Ar mai fi fost și o a treia oară, în 1944 de sub ocupația hortystă, dar între 1940-1944 doar o mică parte a Daciei romane a fost ocupată de Budapesta.

Iar actul de la 1600 a fost mai mult o unire simbolică, iar drepturile politice ale ”dacilor” deși nu mai erau ocupați, erau tot mai puține în țara lor.

Și atunci întrebăm iar, pe toți dacopații lui Tocsin de ce să numim țara noastră ”Dacia” – ”Țara Robilor” și nu Geția, Țara Geților Liberi ?????

Nu, noi sîntem geți-begeți (geto) și ne tragem din Țara Soarelui cu capitala la SarmiGetuzo înființată de Zamolxio, Geția (Getyo) regăsită și în cuprinsul textelor de pe Tăblițele de la Sinaia !!!

Citește și: ACUM 2000 DE ANI NU EXISTA DACIA ÎN CARPAȚI ȘI NICI DACII ÎNCHIPUIȚI DE ROXIN

sau: 10 MINCIUNI DESPRE GEȚI

Vatra Stră-Română‬ ‎Dacii‬ ‎Geții‬ ‎Pelasgii‬ ‎Dacia‬ ‪ROMANIA

9 gânduri despre &8222;CINE AU FOST GEȚII ȘI CINE AU FOST ”DACII” ?&8221;

 1. Mie personal imi plac filmele domnlui Roxin si n am sesizat sa fi facut vreo diferentiere intre geti si daci. Chiar de la Roxin am aflat si eu de Iordanes si de cartea lui Getica.
  Deci…chiar nu va inteleg adversitatea.

  Apreciază

  • Individul cîștigă bani frumoși pe spinarea naivilor (dacopați) care se uită în gura lui !
   Noi nu facem afaceri cu ”daci” inventați, nu vindem tricouri sau alte prostii dacopate !
   Pînă la urmă e vorba de moralitate!

   Apreciază

 2. Nu mi-e rusine nici un pic, că sunt un manipualtor de doi bani, și spun ce vrea mușchii mei despre strămoșii românilor?
  Mereu folosesc sintagma DACII, printre altele,
  In rest nu vreau sa comentez cu tine teme istorice, pentru că mă cred mai deștept decît toți românii la un loc.
  Eu am opiniile mele proaste sau bune și nu dau socoteală nimănui. Nici ție.
  Pot fi numit și Bicilis, și nu-mi pasă!

  Apreciază

  • Tu te îmbogățești din afacerea ta cu ”dacii” tăi închipuiți, eu o fac pro-bono vorbind doar despre geți reali și nu sînt vîrf de lance al dacopaților cum o faci tu, vînzîndu’le tricouri și profitînd de naivitatea celor care cred în strămoșii pe care tu îi botezi precum romanii: ”daci”.

   Apreciază

  • NORMAL ROXINE ….CA NU ITI ESTE RUSINE DEOARECE ESTI UN NESIMTIT CARE SDRANGANI COARDA NATIONALISTA A UNUI POPOR DE PROSTI ….. CONTRACOST . MIE MI-AI FURAT ELEMENTE DIN SITURI CA SA ITI FACI EMISIUNEA CINE AU FOST AGATHIRSII , CU TOATE CA PINA LA MINE ….. NICI TU SI NICI PARTENERUL TAU DE AFACERI ..NASUL …. NU AUZISERATI DE …..AGATHIRSI . APOI ……TE-AI GINDIT TU SA NE SPUI …..CINE AU FOST AGATHIRSIII . ACUM ….ITI SPUN EU CINE ESTI TU . ESTI UNUL CARE ISI INCHIPUIE CA ESTE ISTORIC , ESTI UN SARLATAN CARE PROSTESTI PROSTII FARA CUNOSTIINTE ISTORICE , FACINDU-I SA SE SIMTA BURICUL LUMII CIND DE FAPT …..EI SUNT VAI DE EI . S-A IMBATAT ODATA GENERALUL CHELARU INTR-UN CADRU MAI RESTRINS SI STII CE A ZIS ??????A ZIS ASA …..AICI …. NU DACII SUNT SUNT SMECHERII CI AGATHIRSII . IL LAS PE ROXIN SA FACA PROPAGANDA LA DACI FIINDCA INTR-O ZI O SA AVEM NEVOIE DE EI LA ALEGERI , FIINDCA DACA NU V-ATI PRINS ……DACII DE FAPT TIGANII .

   Apreciază

 3. Pingback: ISTORIA GETO-RUMÎNILOR TREBUIE RESCRISĂ DIN TEMELII | Vatra Stră-Rumînă

 4. Si totusi…aceasta insistenta exclusiva pe geti, pe daci pe alte site-uri face rau. Cititorii pot intelege ca suntem integral urmasii acestora ( in functie de intelegerea exacta sau mai putin exacta a termenilor), pot intelege ca am stat intr-un glob de cristal, fara istorie, fara contacte, bune sau rele, cu lumea. Nu continui cu aceasta opinie, dar nu renunt la ea, pentru ca am intalnit cetateni romani care nu stiau sa explice elementele componente ale ADN-ului propriu si erau de acord cu ce li se spunea : ca sunt ” pre-slavi”, slavi, ca nu sunt romani, ca sunt africani , ca au sange unguresc etc.
  Acei geti din vechime pot fi acum romani sau unguri ori ucrainieni , lituanieni s.a., asa dupa cum sicilieni cu origine cartagineza sunt romani aproape de 2000 de ani, iar urmasii directi ai acestora se declara socati, mintiti cand afla ca au origini nord-africane, nu e o situatie normala.
  Am rezerve fata se acesta perseverenta in actiunea de a prezenta vechimea limbii noastre si originile ei, cat timp actiunea aceasta prejudiciaza grav constiinta nationala in conditiile in care tari europene stiu exact cine le sunt inaintasii, cat de variati ar fi, avand o stima de sine crescuta si constiinta nationala, dar poate asa devenim cei mai pro-europeni, nu ca asta ar fi un lucru rau.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s