TĂBLIȚELE DE LA SINAIA VORBESC PESTE MILENII CINE NE SÎNT STRĂMOȘII

Și astăzi sînt rumîni care nu’și cunosc strămoșii, iar despre strămoșii rumînilor, ar fi indicat să ne expimăm corect. Strămoșii noștri își spuneau GETO, adică Geții. De aici a fost numit și Regatul GETYO, Geția sau Țara Geților, acela căruia romanii îi spuneau Terra Getarum.

Citește aici cum se numea Țara Geților:  GETYO, PATRIA DIVINĂ

Geții și’au numit capitala de suflet, centrul administrativ și nucleul religios al neamului: Sarmi-GETUZO în care este inclus etnonimul neamului nostru: GETUZO, cum am spune azi GETUȚII.

Pentru SARMI există 2 explicații plauzibile:

a. SARMIS, SARMIO, SIRMIU, sau SIRMOY BASILE cum apare pe o Tăbliță (foto de mai jos), regele zeificat al GEȚILOR

Citește aici despre Zeificarea Regelui Sirmio:  ZEIFICAREA LUI SIRMIO (TĂBLIȚA 8)

b. Frăția SARMO-GETUZO sau SARMO-GEȚII

Se știe de conviețuirea sarmo-geților sau sarmații (latinizat) cu geții din Carpați, și de războaiele duse de aceștia împotriva imperiului roman. Nu este exclus ca geții să’și fi numit triburile după propriul rege, iar în acest caz sarmații să devină ginta triburilor care l’au avut rege pe Sirmoy Basile.

În concluzie, nu mai avem motive de îndoială în această privință. Tăblițele de la Sinaia ne sînt un bun reper pentru acest subiect.

Nu mai trebuie decît ca lingviștii, arheologii și istoricii să facă demersuri pentru a autentifica și interpreta integral, dar și de a descoperi noi artefacte care să reconfirme acest tezaur național, care sînt Tăblițele de la Sinaia, o adevărată Cronică a Geție și a gețilori.

GETYO, GETIO își numeau Regatul sau Țara Geților

GETO – Geții este neamul nostru, GETO repetîndu’se atât de des în Tăblițele de la Sinaia încît nu mai încape îndoială cum își spuneau Geții.

Numai cine nu vrea să vadă acest aspect, și ignoră principalele dovezi din trecut își poate permite să facă uz de termeni impuși de pseudo-istorici sau toxini care’și arogă astfel de merite.

Sigur, exprimările scribilor în Tăblițe sînt diverse, Dabo-Geto fiind altă formă, dar aici nu trebuie uitat cum numeau Geții cetățile lor: Dave.

Forma Dabo-Geto reprezentând Geții din Dave, cunoscînd că geții nu trăiau doar în cetăți fortificate, ci și în sate pe văi, sau la șes așa cum întâlnim o expresie pe Tăblița 127,  ”IN GIOSO DENOI” adică, ”jos la șes”.

În ce privește Dacia, nu este pomenit pe Tăblițele care vorbesc de Regii Sirmio (Sarmio), Dromikto (Dromihete) sau Boero Biseto (Burebista), deci nu acesta a fost Regatul Geților, ci mai curînd doar o colonie romană.

În schimb se pomenește de un Lăcaș Sfînt, Eliau, dacă nu chiar de mitica și vestita ”Helios” a lui Dromikto (Dromihete), atunci poate chiar un Regat din sudul Carpaților la șes, existent înainte de unificarea geților.

Așadar, Geții nu își spuneau Daci, și nu acesta este etnonimul neamului antic al românilor. Geții erau numiți de romani astfel, cel mai probabil de la Daci Balo, regele învins care s’a sinucis, pentru a crește valoarea prăzii.

Nu mai este cazul să insistăm asupra faptului că Geția nu a fost ocupată pe de’a întregul de romani, pentru că deja au scris mulți autori pe acest subiect, amintim doar că din suprafața de azi a Rumîniei doar 13 județe acoperă fosta colonie ”Dacia Romană”, o provincie înființată de romani după 106 d.Hr. după ce au distrus toate templele și fortificațiile getice din Ardeal, Banat și Oltenia ale regelui Daci Balo.

O altă dovadă că Dacia a fost doar provincie romană nu și regat getic este că această provincie a fost mutată de romani la sudul Dunării în 260-270 d.Hr, după doar 150 de ani de exploatare asiduă, din care nu au extras doar bogățiile solului și subsolului, ci au exploatat și forța umană dintre care se recrutau soldați pentru cohortele romane poreclite ”Dacorum”.

Un alt argument implacabil, pentru falsificatorii istoriei care contestă că Dacia a fost doar colonie romană este că nu există nici un document scris de geți din care să rezulte că ei au dat această denumire vreunui regat getic.

Niciunul !!!

Un singur izvor nu există măcar, de la geți, unul singur, dar sînt istorici cu galoane care totuși insistă pe această eroare, sau mai bine spus, un fals monumental, aducînd ca ”argumente” doar texte străine (latinești sau elinești) contemporane existenței Coloniei Dacia sau ulterioare mutării provinciei la sudul Dunării, dar nici un document al geților original prin care să demonstreze că toponimul ”Dacia” ar fi aparținut geților.

Deci, un document getic prin care să confirme autohtonitatea acest toponim nu există. Nici un istoric nu a putut pînă azi să facă proba existenței acestui regat la geți.

Așadar, dacă acest toponim, Dacia, este doar un nume de botez dat de ocupanți pentru un teritoriu ocupat de ei, după ce au ucis mulți băștinași și au călcat în picioare toate lăcașele de cult ale geților, transformîndu’le în cenușă, demolînd tot ce definea civilizația getică, de ce ar trebui să mai menținem această eroare impardonabilă, acest fals creat de mai multe generații de istorici, unii intenționat, alții preluîndu’l ca pe un  simplu clișeu perfid înstăpînit acum 1916 de ani de către tagma cartografilor și povestitorilor?

Clișeul verbal se formează și printre termenii din istorie sau toponimici ca și în vorbirea curentă prin banalizarea unui cuvînt prin repetarea excesivă a lui.

Așa s’a ajuns ca o parte din romîni să se declare complet eronat ”daci”, deși daci dacă au existat ei erau doar coloniștii sau locuitorii coloniei romane Dacia aduși de aiurea. Dacă dacii erau alogenii locului de acum 1900 de ani, cum mai putem afirma că noi rumînii autohtoni sîntem urmașii străinilor aduși din alte părți ale vechiului imperiu roman.

Sigur, nu asta ar fi cu totul inexact, deoarece mulți au fost aduși de la sud de Dunăre, unde tot geți trăiau, dar falsitatea etnonimului ”dac” pentru un autohton este nu doar evidentă, ci și greu de combătut cu documente.

Un fals rămîne un fals.

Un rumîn nu poate fi un urmaș de ”dac”, chiar dacă el a fost adus. Rumînul de azi este tot un urmaș de get fie el și sud-dunărean, ori de alt neam (ex: sirian) care a fost asimilat aici.

Dar în nici un caz de ”dac”.

Pe istoricii plătiți să mențină o minciună în viață îi înțelegem, aceștia cedând uneia dintre slăbiciunile omenești, acela de a’și consolida scaunul, dar nu trebuie să facem o virtute din aceste obiceiuri josnice care ne calcă și memoria înaintașilor în picioare de fiecare dată cînd se pronunță verbal sau în scris falsul etnonim, ”dac”.

Citește și:   CINE A PRELUAT PUTEREA DE LA BUREBISTA (TĂBLIȚA 62)

sau:    GETYO, PATRIA DIVINĂ

Pelasgii‬  Geții‬   Geția   Dacii‬   Dacia‬  ‪Daco-geți   Vatra Stră-Română   ROMANIA

Publicitate

7 gânduri despre &8222;TĂBLIȚELE DE LA SINAIA VORBESC PESTE MILENII CINE NE SÎNT STRĂMOȘII&8221;

  1. Pingback: DE CE GEȚIA ȘI GEȚI, ȘI NU CLIȘEELE ”DACIA” SAU ”DACO-GEȚI” | Vatra Stră-Română

  2. Pingback: Lucruri mai putin cunoscute din istoria Daciei Strabune si Neamului Romanesc. – Veghe Patriei

  3. Pingback: TRĂDĂRILE NOBILILOR, ACTE CONTROVERSATE DIN ISTORIA GETO-ROMÂNILOR | Lupul Dacic

  4. Pingback: TRĂDĂRILE NOBILILOR, ACTE CONTROVERSATE DIN ISTORIA GETO-ROMÂNILOR | Vatra Stră-Română

  5. Dupa ce romanii au „castigat” razboiul in 106 au si purces la infintarea coloniei. Multi oameni au venit atunci sa primeasca … o galeata, un kil de ulei, unu de zahar, niste faina etc. Si cum veneau ei pe rand, perceptorul roman ii intreba pe fiecare de unde sunt: -Tu de unde esti tinere? -D’acia romane. -Si tu, femeie, de unde esti? -Tot d’acia ! -Iar tu batrane, de unde esti? -D’acia, de unde din alta parte, toti d’acia suntem. -Atunci daca d’aci sunteti, Daci sa va numiti! „Legenda Daciei” 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s