ROMÂNIA NU ARE LINGVIȘTI, DAR ARE FALSIFICATORI CU DOCTORAT

https://thraxusares.files.wordpress.com/2015/07/ceee7-antigona_lu_lozanis.jpg?w=730&h=277

Un pasionat al trecutului strămoșilor noștri Florin Croitoru, plecând de la studiul unei stele descoperite la Constanța, datând din sec. I d.Hr. pe care se poate lesne descifra, ANTIGONA LU LOZANIS, și comparând cu explicațiile unui lingvist cu deschidere în lumea academică, este vorba de Sorin Olteanu, ajunge la o concluzie care nu ne mai miră:

”Sorin Olteanu e un falsificator”

Este o concluzie tristă, dar reală.

Observăm cu toții, de asemenea că DEX – ul este un document care nu respectă adevărul etimologic al cuvintelor, cea mai mare parte a vocabularului nostru fiind atribuit tuturor vecinilor, dar mai puțin substratului arhaic al limbii române.

Voi lua un singur cuvânt ca exemplu strigător: SARE, căruia îi este atribuit ca etimologie latinescul SAL, SALIS. când deja se știe că cea mai veche exploatare de sare din Europa și cel mai probabil din lume se află în România

Despre asta citiți aici: EXPLOATARE DE SARE VECHE DE 8000 DE ANI – 6050-5500 î.Hr.

Dezamăgirea ne vine chiar din rândul acelor lingviști puțini pe care’i mai avem.
Florin Croitoru, un pasionat al scrierilor vechi de pe melagurile getice semnalează falsul acestui lingvist cunoscut în lumea ”tracologiei” cum este denumit cu iz bolșevic, studiul GETICII chiar în spațiul considerat inima LUMII GETICE. Acest fals se constituie în special din interpretarea unei litere L considerat grecesc, fiind înlocuit forțat cu un A, prin adăugarea liniuței de la mijloc cu o vădită intenție de a deturna sensul unei traduceri firești din limba locului, româna arhaică.

”Lingvistul Sorin Olteanu, cu doctorat, om bătrân, a falsificat o poză a unei stele funerare antice găsită la Tomis, mai precis a falsificat doar o literă. Piatra are un înscris ce e doar în parte refăcut. Pe poza veche scria ANTIGONA LULOZANIS, iar pe cea noua scrie ANTIGONA AULOZANIS.

Dl Sorin Olteanu şi’a permis să facă A din L grecesc fără să anunţe că a intervenit pe poză. În lucrarea sa scrisese că pe piatră scrie ANTIGONA AULOZANIS, dar se vedea clar că nu este aşa. Se vedea clar LULOZANIS. Eu am scris pe mai multe situri că Sorin Olteanu greşeşte şi că acela este un nume: ANTIGONA LU LOZANIS, un nume de tip popular românesc.
Este clar că individul a citit ceea ce eu am scris. În loc să recunoască că a greşit individul a modificat poza!!
La astfel de falsuri ordinare se pretează pigmeii care se pretind savanţi.

Iată pozele actuale de pe situl lingvistului. Prima poză este după spusa lui cu scrisul nerefăcut, iar a doua este cu scrisul refăcut de el.

Lucrarea lui Sorin Olteanu aici: http://soltdm.com/inscr/ibyz/370A/ibyz_370A.htm

sau la adresa nouă numită pompos și inedit Sorin Olteanu’s Linguae Thraco-Daco-Moesorum (!!!):

http://soltdm.tripod.com/, unde este posibil ca situl să nu mai fie funcțional, fapt ce nu constituie credem noi o mare pierdere… Cine știe câte astfel de interpretări ale sale se află pe acele lucrări? Dar se observă din titlu ocolirea termenului de Limbă Getică, numind’o orice, dar nu în conformitate cu trecutul nostru sau cu endonimul folosit de geți în denumirea capitalei lor SarmiGETuzo.

Florin Croitoru ne arată în continuare și pozele luate de pe situl doctorandului:

”Iată mai jos pozele mai vechi de pe situl aceluiaşi lingvist, poze care au fost scoase. Se observă că a 9-a literă de pe rîndul de sus este un L grecesc foarte clar. Nu am modificat eu pozele. Aşa erau pe situl lui, făcute tot de el mai demult.

Eu am scris pe această poză cu litere latine ceea ce se vede clar scris cu caractere greceşti: ANTIGONA LU LOZANIS.
Aceasta este părerea mea despre acest înscris.

Rândul de jos poate fi cu greu refăcut. Se văd doar 8 litere. E foarte clar însă că scrisul începe de la capătul rândului.

Concluzia mea este că acest Sorin Olteanu are un caracter execrabil şi că ar trebui dat afară.
Adevărul este că nu avem lingvişti de marcă. Nu avem decât nişte pseudosavanţi care şi’au însuşit teze pe care le repetă ca nişte papagali şi pe care îşi dau unii altora doctorate. Sunt nişte oameni lipsiţi de coloană vertebrală, de caracter, de judecată, pentru care deontologia e ceva de făcut compuneri drăguţe, nu de respectat.”

Pentru că nu avem acces momentan pe situl lui Sorin Olteanu, ceea ce ne relatează Florin Croitoru este neverificabil, dar ce motiv am avea noi să nu’i dăm credit?  Nu ar fi nici primul și nici ultimul care ”produce” istorie și nu doar o relatează, interpretează subiectiv și nu neutru.

Sursa: florin15.blogspot.ro

Citește și: ASISTĂM LA PUNEREA ÎN OPERĂ A UNUI PROGRAM VIZÂND ȘTERGEREA IDENTITĂȚII NAȚIONALE A POPORULUI ROMÂN

sau: FALSUL DIN ACTUL UNIRII BISERICII ORTODOXE CU ROMA

Publicitate

3 gânduri despre &8222;ROMÂNIA NU ARE LINGVIȘTI, DAR ARE FALSIFICATORI CU DOCTORAT&8221;

 1. http://romania-misterioasa.blogspot.ro/2015/06/lingvisti-spanioli-si-francezi-dovedesc.html

  Una dintre ipotezele sustinute în ultima vreme, și anume că limba româna nu este născută din limba latină, că, de fapt, cele două sunt dezvoltări paralele născute dintr-o limbă mai veche, este confirmată de lingviștii spanioli și francezi, ale căror argumente științifice sunt pur și simplu devastatoare pentru susținătorii romanizării.

  Concluzia finală a acestei demonstrații, pe care o puteți urmări mai jos, într-un interviu de 57 de minute extrem de convingător, reiese din răspunsul la următoarea întrebare, pusă de reportera Alicia Ninou:

  “- De unde vin limbile romanice?”

  Carme Jimenez Huertas, lingvist spaniol:

  „- Limbile romanice nu vin. Erau. Aici. Înainte de venirea romanilor, oamenii vorbeau. Vorbeau perfect, sunt limbile care se vorbeau aici. Nu au venit de niciunde, erau limbi autohtone…”
  […………..]

  = Cu stima.

  Apreciază

 2. Asta nu e o premiera. Ai auzit de dosarul autopsiilor? E o operatiune condusa de tatal meu prin care in cazul in care pierdeam Banatul trebuia sa-i acuze pe yugoslavi de crime de razboi. Lua parte la fiecare autopsie. Ai auzit de dosare de informatori falsificate in anii ’50? In caz de razboi tatal meu trebuia sa-si protejeze informatorii. Ai auzit de comandourile Securitatii? Si asa sunt zeci de cazuri pentru care toate manualele de istorie ar trebui schimbate.
  Ai auzit de tezaurul de la Izverna? nu, ca a ajuns la Budapesta cu sprijinul serviciilor secrete romanesti , franceze si al unui prim ministru.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s