ROMÂNII VOR TREBUI SĂ OCOLEASCĂ ZIDURILE RIDICATE DE UNGARIA

Ungaria va construi un gard de 4 metri de-a lungul frontierei cu Serbia

Guvernul Ungariei a cerut ministrului de interne miercurea viitoare să se pregătească pentru închiderea frontierei maghiaro-sârbă cu un gard de patru metri înălțime, a anunțat ministrul de externe Péter Szíjjártó la Budapesta miercuri, după ședința de guvern, pentru a opri afluxul de imigranţi ilegali.

Urmăriți video declarația, aici:

http://www.hirado.hu/2015/06/17/a-belugyminiszter-utasitast-kapott-a-magyar-szerb-hatar-lezarasanak-elokeszitesere/

„Imigraţia este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană astăzi. Statele UE sunt în căutarea unei soluţii (…), însă Ungaria nu îşi poate permite să mai aştepte”, a afirmat Szijjarto, citat de Reuters.
„Vorbim despre o întindere de frontieră cu o lungime de 175 km, a cărei închidere fizică se poate produce cu un gard de patru metri”, a indicat şeful diplomaţiei ungare, precizând că „Ministerul de Interne a primit instrucţiuni de a pregăti” această măsură.
Pregătirile ar urma să fie finalizate până miercurea viitoarea. Potrivit ministrului ungar, măsura nu contravine obligaţiilor internaţionale asumate de Budapesta şi nu încalcă niciunul din tratatele internaţionale, menţionează MTI.

La reuniunea de marţi a miniştrilor de interne din Uniunea Europeană a reieşit că Ungaria este ţara cel mai greu afectată de imigraţia ilegală dintre toate statele membre, a mai afirmat Szijjarto, potrivit agenţiei ungare.
Între timp, deputaţii dezbat în parlamentul de la Budapesta un amendament înaintat de guvern la legea imigraţiei, care va înăspri condiţiile de primire a statutului de refugiat în Ungaria, adaugă MTI.


Premierul Viktor Orban a înfuriat din nou Bruxellesul De data aceasta, cu o campanie agresivă împotriva imigranţilor, pe care Ungaria refuză să îi primească. Budapesta ameninţă că va închide complet toată frontiera de sud, cu Serbia, România şi Croaţia.

Scandalul a început cu aceste pancarte, care îngrijorează comunitatea internaţională. La cererea guvernului
maghiar a început o campanie virulentă îndreptată împotriva imigranţilor. Mai mult, autorităţile încearcă să lege afluxul de imigranţi de terorism şi, în acest sens, a fost cerut un sondaj de opinie în rândul cetăţenilor.

Anul trecut, în Uniunea europeană, Ungaria a fost a doua ţară, după Suedia, la capitolul cereri de azil, cu 43.000 de cereri. Acest val l’a determinat pe premierul Viktor Orban să catalogheze imigraţia drept o ameninţare la adresa civilizaţiei europene.

Zidurile ridicate în inima civilizației umane au avut în trecutul omenirii diferite justificări. Primele erau ridicate în scop strategic sau de apărare, unele dintre ele de ordin rasist, cum au fost cele ridicate de naziști, iar altele de ordin pur politic care separau regimuri de orientare diferită. În imagine Zidul Berlinului.

Ce posibilități au românii în cazul în care se închid granițele, pentru a ocoli Ungaria:

Varianta Cluj-Munchen: prin Ungaria era de 1069 km

Varianta ocolitoare cea mai scurtă, totuși se pierd 267 km:

Citiți și: ÎNTOTDEAUNA MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE

Varianta Deva-Munchen: prin Ungaria 1110 km.

Varianta ocolitoare cea mai scurtă, se pierd totuși 118 km:

Varianta Cluj-Praga: prin Ungaria 933 km.

Varianta ocolitoare cea mai scurtă, se pierd totuși 157 km:

Varianta București-Munchen: prin Ungaria 1470 km.

Varianta ocolitoare cea mai scurtă, prin Graz se pierd totuși 127 km:

Sau prin Slazburg 92 km:

Podul de la Vidin capătă astfel o importanță strategică, pentru Portul Constanța în relație cu Europa pe căi ocolitoare care evită Ungaria.

Update 18.06.2015:

Premierul sârb, Aleksandar Vucic, s’a arătat „surprins și șocat” de decizia luată miercuri de Ungaria de a închide granița cu Serbia din cauza afluxului de imigranți clandestini, relatează AFP.

„Sunt surprins și șocat, vom discuta despre această decizie cu colegii noștri ungari”, a declarat Aleksandar Vucic într’o intervenție în direct la postul național de televiziune (RTS), de la Oslo unde efectuează o vizită oficială.

„Soluția nu este să ridici ziduri. Serbia nu poate fi vinovată de situația creată de imigranți, nu suntem decât o țară de tranzit. Este Serbia vinovată de situația din Siria?”, s’a întrebat el.

Premierul a mai pus întrebarea dacă țara sa trebuie, „la rândul ei, să ridice ziduri la granița cu Macedonia și Bulgaria?”, țări vecine de unde ajung în Serbia imigranți clandestini care vor să ajungă în țările occidentale din UE.

„Serbia nu va ridica ziduri, nu se va izola, nu înțeleg această decizie și intenționez să discut despre asta cu partenerii noștri din cadrul UE”, a răspuns el.

Aleksandar Vucic a ținut să sublinieze că imigranții pătrund în Serbia „din țări ale UE”, referindu’se la Bulgaria și Grecia.

„Le oferim ajutor, hrană, dar acești oameni nu vor să rămână în Serbia, sunt doar în trecere”, a insistat șeful executivului de la Belgrad.

Guvernul ungar a decis miercuri „să închidă fizic” granița cu Serbia.

Ungaria intenționează să construiască un gard înalt de patru metri de’a lungul celor 175 de kilometri de graniță comună între cele două țări. Numărul refugiaților care au pătruns în Ungaria a crescut de la 2.000 în 2012 la 54.000 din luna ianuarie a acestui an, astfel că, după Suedia, este țara membră a UE cu cel mai mare număr de refugiați raportat la totalul populației.

Potrivit guvernului de la Budapesta, 95% dintre aceștia trec granița cu Serbia, care nu este membră a UE. Aproape 75% din refugiații care au pătruns în Ungaria sosesc din Siria, Irak și Afganistan, de unde au fugit din cauza războaielor. În ianuarie și februarie acest an, Ungaria s’a confruntat cu un val de imigranți kosovari, constrânși la exod din motive economice.

Sursa: hirado.hu, capital.ro, gândul.ro, distanta.ro, agerpres.ro

Citiți și: CLUJUL NU VA AVEA PLĂCUȚE BILINGVE LA INTRAREA ÎN ORAȘ

sau: PANNONIA ÎN CARE S’AU AȘEZAT TRIBURILE ASIATICE NU S’A ÎNVECINAT NICIODATĂ CU TRANSILVANIA

Vatra Stră-Română‬ Dacii‬ Geții‬ Pelasgii‬ Dacia‬ ROMANIA‬

Publicitate

4 gânduri despre &8222;ROMÂNII VOR TREBUI SĂ OCOLEASCĂ ZIDURILE RIDICATE DE UNGARIA&8221;

    • Domnule vom trai si vom vedea , dar pot sa va spun ca cea mai mare greseala a fost sa cadem in capcana sionistilor de a intra in UE . dar cum am spus vom trai si vom vedea .Daca se merge pe linia data de jigodiile sioniste ne vom trezi ca nu avem tara – mama si cea mai grava problema a noastra va fi sa putem supravietui , nu sa ne certam unii cu alti .

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s