GEȚII AU LOCUIT ACTUALUL TERITORIU AL UNGARIEI, ABIA ACUM S’AU CONVINS ȘI MAGHIAROFONII, ÎN 2015 ?!!!

 

https://i0.wp.com/static.estihirlap.hu/upload/2015/03/satas-540x405.jpg

O descoperire arheologică făcută joi, 19 martie, pe șantierul unui drum de centură al localității maghiare Nyíregyháza, dovedește, chiar și pentru istoricii maghiari, că geții locuiau teritorii mult mai vaste decât actualul spațiu al României.

Agenția de presă MTI informează că, pe parcursul escavărilor de pe șantier, au fost scoase la iveală ruinele unei locuințe. La fața locului au fost chemați specialiștii muzeului Josa Andras, care au apreciat că este vorba despre o așezare getică, datând probabil din secolul al III-lea.

 

Cu mult umor, arheologii maghiari presupun că ar fi vorba despre… fuga geților în fața unei agresiuni sarmate, ceea ce este, firește, ridicol. Cum poate cineva crede că o populație care fuge în fața unui agresor se oprește și construiește case???

Revenind la chestiunea serioasă a importanței descoperirii de la Nyíregyháza, pare evident că avem de’a face cu o așezare a geților liberi din exteriorul primei provincii Dacia romană, dată fiind perioada probabilă a provenienței artefactelor descoperite. Este un fapt istoric dovedit și incontestabil că teritoriile triburilor daco-geților se întindeau până cel puțin la Tisa în perioada ocupației romane asupra zonei centrale a fostului regat al lui Decebal.

 

Sursa: hirado.hu, timisoarastiri.ro, foto: Balázs Attila

Citiți și: DIN ISTORIA FURATĂ A GEȚILOR

Vatra Stră-Română‬ Dacii‬ Geții‬ Pelasgii‬ Dacia‬ ROMANIA‬

7 gânduri despre &8222;GEȚII AU LOCUIT ACTUALUL TERITORIU AL UNGARIEI, ABIA ACUM S’AU CONVINS ȘI MAGHIAROFONII, ÎN 2015 ?!!!&8221;

  1. dacii aveau un teritoriu mult ma mare erau chiar peste toata ungaria si cehia slovacia pana in muntii tatra documentele spun ca erau de la marea neagra la muntii tatra sunt harti acolo sau lovit de celti care sunt de origine germanica lasai pe unguri sa se documenteze,ei se inteleg cu mongolezii nicidecum cu vreun stat din europa oricare ar fi el

    Apreciază

  2. Autorul şi politicianul ungur Samu Laszlo Fenyes în „Ungaria revizionistă”, 1935, scrie la pag. 119 : „Istoricii maghiari de dinaintea războiului (1914 – 1918) au început în urmă cu 6-7 decade a falsifica istoria, copiindu-i fără nici o greşeală pe contemporanii lor germani.”…şi continua la pag. 120 : „Şi este tocmai cu românii că aceşti istorici sunt cei mai inventivi.”

    Apreciază

  3. Ungurii sunt niste excroci mincinosi si falsificatori de istorie.Dusmanii cei mai mari ai romanilor sunt ungurii ordinari care nu au istorie in Europa ci in Mongolia.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s