ROMEO ȘI JULIETA DIN NEOLITIC

amanti-di-voldaro05

Din neolitic o poveste de dragoste sfideaza secolele. La San Giorgio, aproape de Mantua, a fost găsit înmormântat un cuplu de tineri, îngropați împreună față în față. „Iubiții Valdaro”, sunt singurul exemplu de înmormântare dublă din nordul Italiei. Înmormântarea a avut loc în același timp, așa cum sugerează îmbrățișarea lor.

amanti-di-voldaro03

Două schelete datând de acum 6.000 ani, ale unui bărbat și unei femei, ghemuiți și aparent dormind în somnul de veci, au părăsit ”scena”, dincolo de viață și după moarte împreună. Brațele lor sunt înlănțuite de gâtul celuilalt, în timp ce fețele sunt foarte apropiate. Niște lame și un vârf de săgeată de silex au făcut parte din obiectele găsite în site, probabil, o semnificație simbolică sau poate cauza morții lor, deoarece „a fost descoperit la nivelul vertebrelor lui cervicale și dar și al ei la înălțimea coapsei (lama). Nu este imposibil ca decesul să fi survenit din cauza unei boli, sau poate din cauza frigului deosebit de puternic, încercând să învingă într’o ultimă îmbrățișare.
Cei doi tineri vor rămâne un mister, dar ceea ce cu adevărat pare a defini această descoperire este dragostea lor veșnică imortalizată într’o ultimă îmbrățișare, intrigând prin vechimea lor, unică în patrimoniul cultural italian.
amanti-di-voldaro01
Sursa: incredibilia.it

amanti-di-voldaro02

Grație muncii efectuate de către Muzeul Național de Arheologie din Mantova pentru „iubiții din Mantua”, s’a găsit un spațiu pentru cele două schelete.

amanti-di-voldaro08

Citiși și: GEȚII-SICULI (SECUI !) ȘI GEȚII-AUSONI (OȘENI)

Vatra Stră-Română‬ Dacii‬ Geții‬ Pelasgii‬ Dacia‬ ROMANIA‬

Publicitate

Un gând despre &8222;ROMEO ȘI JULIETA DIN NEOLITIC&8221;

  1. Pingback: Dragostea si prietenia trebuie sa fie mai presus de orice cearta | Vatra Stră-Română

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s