ILIADA MAI VECHE CU 1000 DE ANI DECÂT SE CREDEA

O TEZĂ MAI VECHE ESTE RELUATĂ

”Singer a Tales”, este o carte de Albert Lord, care discută tradiția orală ca o teorie a compoziției literare și aplicațiile sale homerice și epic medievale. Aceasta a fost publicată în 1960.

Subiectul cărții este reluat recent de Adam Nicholson, când se referă la Homer nu ca la o persoană, ci ca la un simplu intermediar al operelor populare ce erau transmise de sute de ani, de la o generație la alta.

„Iliada nu a fost scrisă de un om pe nume Homer.”

Un istoric susține că numele face referire la un grup de povestitori și că au trăit cu 1000 ani mai devreme decât se credea. Reluând această temă deloc nouă, Adam Nicolson spune că Homer nu a fost o legendă povestită a unui singur om. Poetul antic Homer nu a fost o singură persoană, ci de fapt o întreagă cultură povestită și atribuită unui istoric.

Adam Nicolson, autor și istoric, care l’a studiat pe Homer, consideră poemele epice Iliada și Odiseea, că au origini între 2.000-1000 î.Hr., mai devreme decât cel care a trăit și se consideră că le’a scris. În schimb, el susține că poveștile au evoluat ca o legendă, și au fost împărtășite și rafinate ca poezii vorbite sute de ani.

Se cunosc puține despre care Homer, văzut aici într-un bust de marmură idealizat din perioada romană, a fost într-adevăr

Adam Nicolson a scris o carte despre ceea ce ne poate spune Homer despre viața în lumea modernă În poza, o carte scrisă de Adam Nicolson, despre ceea ce ne poate spune Homer despre viață în lumea modernă:
„O întreagă cultură ar veni cu moduri tot mai rafinate și tot mai multă înțelegere și grija de a spune povestiri importante pentru ea.”
Ne este foarte puțin cunoscut exact cine a fost Homer, dar se crede că dintre grecii antici, să fi fost primul mare poet epic. Unele surse susțin că a trăit undeva între 1.102 – 850 î.Hr.
O breaslă de cantăreți povestitori sau rapsozi, mai târziu au devenit cunoscuți sub numele de Homeridae și i’a convins pe unii să susțină că Homer a fost de fapt, o figura mitică al cărui nume a fost derivat din sunetele rapsozilor. Unele dintre cele mai timpurii lucrări scrise și atribuite lui Homer au fost gasite cu rămășițele mumificate ale egiptenilor verzi din 150-200 î.Hr .

Cel mai vechi manuscris complet ”Iliada” descoperit până în prezent, se găsește în biblioteca Dogilor din Venetia și este datat pe la 900 d.Hr.. Nicolson, care locuieste în Kent, a declarat că referitor la acest manuscris, care a fost creat în Constantinopol, Bizanț și oferă unele indicii cu privire la ceea ce ar fi putut fi la origine Iliada.

Nicolson mai spune:

„Unul dintre lucrurile interesante care rezultă este faptul că, la începuturi se pare că nu a existat nicio astfel de lucrare ca un tot. Iliada, nu era un text fix, iar această tradiție întâmplătoare și variabilă de povești, cu multe versiuni diferite în diverse părți ale Mediteranei, interacționează la nesfârșit cu ea însăși, ca un torent venind din munți.”

Nicolson a mai spus, că a devenit prima oară interesat de Homer în urmă cu aproximativ zece ani, când a început să citească Odiseea, și în timp ce aștepta ca iahtul său să fie reparat, după ce a fost deteriorat într’o furtună în timp ce naviga în sus pe coasta de vest a Marii Britanii. El descrie lectura Odiseei astfel:

„Să’mi spui cum e să fi în viață pe Pământ”.

Conturile timpurie scrise ale Iliada, ca aceasta 5 sau 6 codex Century în Ambrosiana Biblioteca din Milano, sunt foarte rare și poveștile se crede ca au fost transmise de povestitor orală de sute de ani

Relatările timpurii scrise ale Iliadei, spun că această carte din sec. V-VI d.Hr. de la  Biblioteca Ambrosiana din Milano, sunt foarte rare și poveștile se crede ca au fost transmise oral de povestitori sute de ani

Adam Nicolson, fotografiat aici în timpul unei emisiuni BBC despre istoria vânătorii de balene britanice, crede că Ulise este o „metaforă pentru toate viețile noastre”.

Adam Nicolson, văzut aici în timpul serii său BBC despre istoria de vânătoare de balene britanic, citiți primul Odiseea lui Homer în timp ce de așteptare pentru reparații pe iahtul său și crede că Ulise este o

Publicitate

6 gânduri despre &8222;ILIADA MAI VECHE CU 1000 DE ANI DECÂT SE CREDEA&8221;

  1. Pingback: TRIBURILE GETICE DIN BALCANI | Vatra Stră-Română

  2. Pingback: HERODOT ERA UN SOLDAT BEȚIV ȘI UN AFEMEIAT! | Vatra Stră-Română

  3. Pingback: TRACIA ȘI ANATOLIA, ȚINUTURI VECHI GETICE | Lupul Dacic

  4. Pingback: TRACIA ȘI ANATOLIA, ȚINUTURI VECHI GETICE | Vatra Stră-Română

  5. Pingback: PROPUNERE Angela Merkel: STATELE INSOLVENTE ISI VOR PIERDE SUVERANITATEA, fiind fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica … | Vatra Stră-Română

  6. Pingback: ILIADA, EPOPEE GETICĂ | Vatra Stră-Română

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s